Kosten sterilisatie hond

De kosten van een operatie om je hond te laten steriliseren zijn door heel het land erg verschillend per dierenkliniek.

Het is zelfs zo erg dat het verschil kan oplopen tot bijna € 200,-.

De prijs is echter niet alleen afhankelijk van de dierenkliniek waar je de operatie laat uitvoeren, het gewicht van de hond heeft ook veel invloed op de prijs.

Een grote hond van 40 kilogram steriliseren kan €265,- kosten, terwijl de prijs voor een kleine hond van minder dan 10 kilogram €179,- kan zijn.

Verder hangt de prijs ook af van de methode waarop de hond gesteriliseerd gaat worden. De laparoscopische operatie is in (bijna) alle dierenklinieken hoger dan de traditionele operatie. Uiteraard verschilt de prijs hiervan ook weer per kliniek.

Je kunt met de laparoscopische operatie uiteindelijk dus toch nog goedkoper zijn dan wanneer je de hond laat opereren in een kliniek waar de prijzen enorm hoog zijn.

Kijk overigens niet alleen altijd naar de prijs van de operatie. Het is ook belangrijk dat je vertrouwen hebt in de dierenarts die de operatie uitvoert. Dit is vaak toch bij je eigen dierenarts.

Waarom zijn de kosten verschillend per kliniek?

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe het kan dat het prijsverschil van een sterilisatie operatie bij honden zo enorm kan verschillen. Dit heeft redenen als het verschil in materialen, kwaliteit narcose, kennisniveau dierenarts, faciliteiten en de nazorg.

Verschil in materialen: Het kan zijn dat de dierenarts voor elke operatie een andere operatie set gebruikt of dezelfde set gebruikt voor meerdere operaties.

Kwaliteit narcose: Het kan zijn dat er alleen een anesthesie injectie gegeven wordt, maar het kan ook zijn dat er gas anesthesie met bewaking en een infuus gebruikt wordt.

Kennisniveau dierenarts: Dierenartsen kunnen altijd bijscholingen en cursussen volgen om de kennis up-to-date te houden en bij te leren over nieuwe technieken.

Faciliteiten: De faciliteiten kunnen erg verschillen per dierenkliniek. Is het een dierenkliniek die altijd met de tijd mee blijft gaan en regelmatig de inboedel en apparatuur vervangt?

Nazorg: Hoe dierenklinieken met de nazorg omgaan kan ook verschillen. Zo kan het zijn dat je hond in een hok gelegd wordt na de operatie zonder dat er naar gekeken wordt of dat er regelmatig een assistente kijkt of alles nog goed gaat met de hond.

Daarnaast zullen er uiteraard ook dierenklinieken zijn die meer kosten doorberekenen naar de klant dan andere.

Overzicht kosten sterilisatie hond

In onderstaand tabel staan de laagste en hoogste prijzen die we voor jou op internet konden vinden voor de traditionele operatie.

Gewicht van de hond Laagste prijs sterilisatie Hoogste prijs sterilisatie
minder dan 10kg € 179,- € 350,-
10 tot 20kg € 193,- € 375,-
20 tot 30kg € 215,- € 400,-
30 tot 40kg € 242,- € 425,-
40 tot 50kg € 265,- € 450,-
50 tot 60kg € 285,- € 475,-
60kg en zwaarder € 304,- € 500,-

De prijzen die hierboven worden weergegeven geven geen garantie. Het kan zijn dat bepaalde dierenklinieken een lagere of hogere prijs hanteren. Vraag altijd aan je eigen dierenarts hoeveel het steriliseren van een hond bij zijn dierenkliniek kost.

Hoeveel heeft de sterilisatie van jouw hond gekost?

Er is ons al met enige regelmaat gevraagd of wij de kosten van een sterilisatie operatie van een hond in kaart kunnen brengen. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat het hier om ontzettend veel dierenklinieken gaat en dit voor ons niet mogelijk is om allemaal uit te zoeken.

Wat we voor deze mensen wel kunnen doen is jou vragen of jij ervaring hebt met het laten steriliseren van je hond en hoeveel dit dan heeft gekost.

We waarderen het enorm als hieronder een reactie wilt achterlaten met de informatie hoeveel het heeft gekost, welke operatiemethode er is gebruikt, wat het gewicht van je hond is, om welke dierenkliniek het gaat en in welke plaats de praktijk ligt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *